0
Zoeken Winkelmand 0

Alles wat je moet weten voor de crossinschrijving op 2 november

gepubliceerd op 23 oktober 2024

Sleutelende slimmerds, lassende lichten en manische makers, verenigt u. Alle helden die staan te popelen om met een uniek en weergaloos mooi voertuig de hellingen van de Schans te bedwingen, wij staan voor je klaar. Dit zijn de crossklassen voor de Zwarte Cross 2025:

  • Bromfietsklasse (16+)
  • Wegraceklasse (18+)
  • Zwaargewichtklasse (18+)
  • Specialklasse (18+)
  • NIEUW! Levendenherdenkingsklasse (18+)
  • NIEUW! Foodtruckklasse (18+)

Inschrijven gebeurt traditiegetrouw weer op de eerste zaterdag van de novembermaand: 2 november om 11.00 uur zetten wij het inschrijfluik open. Goed voorbereid aan de digitale starthekken van de crossinschrijving verschijnen? Lees dan vooral even verder, want we vonden het tijd om wat kleine veranderingen aan te brengen:

  1. Bij deelname aan – welke klasse dan ook – geldt voor de bestuurder dat een rijbewijs verplicht is voor het type voertuig wat bestuurd gaat worden.
  2. Voor de crossinschrijvingen werken we met een wachtrij. Om 11.00 krijgt iedereen een willekeurige plek in de wachtrij. Het maakt dus niet uit of je al om 7.00 uur ’s ochtends achter dat schermpje plaatsneemt of om 10.30 uur. Kom je na 11.00 uur in de wachtrij? Dan sluit je vanzelfsprekend achteraan aan. En ohja: F5’en heeft geen zin, geduld hebben wel.
  3. Inschrijven voor de Bromfietsklasse of Wegraceklasse? Bestel dan een combiticket, bestaande uit een deelnameticket en een Rennerskwartierticket voor de helper. Bij deze klassen geldt het ‘vol = vol’-principe: als jouw bestelling gelukt is kun je deelnemen. Tickets voor de Bromfiets-, Wegraceklasse en het Rennerskwartier moeten gepersonaliseerd worden. Personaliseren is mogelijk vanaf 2 december. Als hoofdboeker ontvang je een mail zodra personalisatie beschikbaar is. Vanaf dan is het mogelijk om als hoofdboeker je eigen ticket(s) te claimen en om andere Zwarte Crossers uit te nodigen om de overige tickets te claimen.
  4. Inschrijven voor Zwaargewichtklasse, Specialklasse, Levendenherdenkingsklasse of Foodtruckklasse? Hiervoor schrijf je je in door één deelnameticket te bemachtigen. Maar let op: inschrijven betekent niet gegarandeerd deelnemen. Inschrijven is het begin van een zwetende strijd, waarbij je met jouw team voor 1 december 2024 een denderend ontwerp in dient te leveren. Dit ontwerp wordt gekeurd door onze bloeddorstige crosscommissie. Nadat jullie ontwerp is gekeurd ontvang je meer informatie van ons per mail, inclusief de info over hoe je de toegangsbewijzen kunt bestellen. Het is niet toegestaan om – zonder schriftelijke toestemming van de organisatie – het ontwerp wat is goedgekeurd aan te passen.
  5. We hebben slechts voor een kleine selectie inschrijvers plek aan de starthekken. Wordt jouw idee voor de crossklasse afgekeurd? Dan heb je nog de mogelijkheid om campingkaarten te bestellen. Zo kun je als team alsnog naar de Zwarte Cross. Let op: geen ontwerp aanleveren betekent alsnog geen recht op tickets.
  6. In eerste instantie gaat het er bij de crossklassen niet om hoe hard jij over de baan scheurt, maar om het geniale idee wat jij de baan opstuurt. Dat geniale idee moet alleen wel aan een aantal eisen voldoen en jij als deelnemer ook wanneer je de baan op gaat. Daarom hebben we een deelnemersregelement voor de crossklassen opgesteld en daarin leggen we je haarfijn uit wat de eisen zijn om deel te mogen nemen aan één van de crossklassen tijdens de Zwarte Cross 2025. De algemene voorwaarden en huisregels voor crossdeelnemers vind je hier. Met deze voorwaarden moet je akkoord voordat je jouw bestelling – en dus crossinschrijving – kunt voltooien.
  7. Nog vragen?? Check dan onze veelgestelde vragen, oftewel ‘FAQ‘.

Klaar om te stoeven?! Zorg dan dat je op 2 november op tijd klaar zit, want de afgelopen edities zaten de crossklassen binnen een mum van tijd vol.

Terug naar overzicht
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten