0
Zoeken Winkelmand 0

Nog eentje dan om het af te leren: dit was de zondag!

gepubliceerd op 22 juli 2024

Nou, laat dat zon maar weg in zondag, want gisteren was een dag die half Oost-Nederland onder water deed staan. Ook in Lichtenvoorde viel er zoveel regen dat het vanuit de ruimte leek alsof de kustlijn bij Enschede begint. Maar het kan altijd erger, want op de A1 stond een meter water, dus daarmee vergeleken viel het mee. En het was prima weer tot het eind van de middag en daarmee was het weer een fantastische festivaldag die weer helemaal uitverkocht was.

Die dag begon met de kerkdienst, met de Joe Biden van de Zwarte Cross, Gijs Jolink. Hij deed dat samen met Awn Maarof, de Pavarotti van Syrië en 3 stuntmannen die als een Evel Knievel over het podium sprongen. Die Gijs Jolink begint wel wat sleets te worden, maar de rest schitterde als de witte huid van Tante Rikie in de maneschijn. Money and the Man in the Roadhouse, de 85 cc klasse, the Ladies Cup, Seasick Steve. De gelegenheidsformatie die in de Undercovertent The Beatles speelde, deed de beste uitvoering van Roll Over Beethoven ooit. Bassist Paul McKnaptniet riep ‘Mieters’. En dat was het.

In Literair Café Het Ezelsoor was een optreden over de beste verhalen uit de wereldgeschiedenis, met een bizar verhaal over een Franse boerenzoon die zo groot was dat hij niet in het toilet van het vliegtuig paste en daarom in het keukentje in een emmer moest poepen, wat zo ongelofelijk stonk dat het vliegtuig een noodlanding moest maken.

Bij het kampvuur in het Walhalla was het weer ouderwets verbroederen, zo mooi!

We willen alle Zwarte Crossers bedanken. Alle medewerkers, alle vrijwilligers, al die mooie deelnemers, muzikanten, theaterartiesten, dragqueens, atleten en alle paradijsvogels die in deze combinatie de Zwarte Cross zo Zwarte Cross maken. Maar het meest willen we nog bedanken: bezoekers. Echt bedankt allemaal!

Tot volgend jaar op de ZC 2025.

Oh ja, nog een nieuwtje. Na afgelopen weekend heeft Lichtenvoorde een nieuwe naam: Verlichtenvoorde. We zijn nu officieel verlicht. Hoera.

Terug naar overzicht
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten